maandag 6 maart 2006

Sporten?

Sporten is niet mijn grootste hobby, zelfs het kijken naar sport maakt me al moe. Toch, zegt AJ, zou het wel goed voor je zijn. Hij bedoelt volgens mij alleen maar dat de extra kilootjes dan wat vlotter verdwijnen.

Hij brengt het dan nog netjes, toch? Vanavond ben ik zo druk geweest met de stofzuiger, dat ik wel weer genoeg aan sport heb gedaan, vind ik zelf.

Vanavond geen zin in koken, zoals gewoonlijk. AJ belt met de vraag: waar zit je...en wat doen we met het eten? Uuuh ik lig net uit te rusten op de bank.. Ik zou vandaag naar Ikea, maar dat ging niet door. Dus gemakshalve ging ik er maar vanuit dat ik toch al niet zou koken.

Nou, dan niem ik tog un vissien mie? Ja schat, doe maar, is wel zo gezond, toch?

Oh ja, doe dan gelijk wat patatjes erbij...Dat mag vandaag wel, ik heb namelijk al flink gesport, toch?

1 opmerking:

Anoniem zei

Als je makkelijk wilt eten kies dan voor vis! Want vis is lekker, gezond en bovendien heel snel klaar.

bij deze dan ook een heerlijk kokkerel receptje speciaal voor jou:

Kabeljauwschotel met lente-uitjes, champignons en amandelen

Verwarm de oven voor op 180 C.
Snijd de uitjes in ringen en de champignons in plakjes.

Smelt de boter en 'roer'bak hierin de uiringetjes en champignons 3 minuten. Roer de bloem erdoor en laat het geheel even pruttelen. Voeg vervolgens het citroensap toe en beetje bij beetje en al roerende de melk en slagroom. Laat de saus 3 minuten zachtjes koken. Roer de mosterd erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.

Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en snijd de vis in stukken van ca. 10 cm.
Leg de stukken kabeljauw naast elkaar in een ovenvaste schaal, bestrooi de vis met wat zout. Schep de saus erover en bestrooi het gerecht met de amandelen.

Laat de vis in de hete oven in ca. 20 minuten gaar worden. Als de amandelen dan nog niet bruin zijn, kunt u de schotel even onder de hete grill zetten.

Serveer met aardappelpuree en sperziebonen.

Magnetron: Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en houd ze apart. Gebruik een ronde magnetronschaal.
Laat de vis in de saus afgedekt op half vermogen gaar worden: 7-9 minuten, afhankelijk van de dikte van de stukken vis; hoe dikker hoe langer.
Draai de schaal (indien de magnetron niet is voorzien van een draaiplateau) tussentijds 3x. Strooi de amandelen er vlak voor het serveren overheen.

suc6 hé Cobie! Ik weet dat je het kan!!